Cirkulář Chytré recyklace

Konference Cirkulář Chytré recyklace

29.03.2024 01:19:10
Záznam přednášky - OZO Ostrava s.r.o.

O NÁS

OZO Ostrava s.r.o. je obchodní společnost statutárního města Ostravy, která poskytuje komplexní odpadové služby kromě Ostravy dalším 37 městům a obcím a tisícům podnikatelských subjektů, firem a organizací v Moravskoslezském kraji. Společnost klade důraz na zvyšování míry využitelnosti odpadů a na environmentální výchovu obyvatel v regionu své působnosti.

V roce 2018 byla oceněna Národní cenou ČR za společenskou odpovědnost.

REUSE CENTRUM OSTRAVA

Nejnovějším projektem v oblasti CSR je vloni otevřené Reuse centrum Ostravakde staré věci získávají nový život.

Reuse centrum Ostrava, tedy centrum pro opětovné použití, je společným projektem města Ostravy a společnosti OZO Ostrava. Jedná se o sklad použitého nábytku a dalších funkčních předmětů pro domácnost, které lidé věnovali, protože je již nepotřebují. Nabízeny budou buď tak, jak je lidé darovali, nebo po drobné opravě. Protihodnotou za vybraný předmět, který si občan odnáší, je příspěvek do veřejné sbírky „Veřejná zeleň v Ostravě“. Příjem předmětů pro Reuse centrum Ostrava probíhá ve všech sběrných dvorech společnosti OZO Ostrava pouze od občanů města Ostravy.

Reuse centrum Ostrava se věnuje také osvětové činnosti zaměřené na předcházení vzniku odpadu a jeho opětovné využití. Na toto téma pořádáme přednášky, workshopy nebo swapy.

OZO vize

Odpadový žebříček

Reuse centrum Ostrava

OZO flashmob

Cesta odpadu

Tři fešáci